Promytá keňa od The Barn pro milovníky jasných a šťavnatých profilů. Gakuyu-ini má výrazné tóny černého rybízu a švestek. Květinová fialka se objevuje při ochlazení, s živou kyselinkou a hlubokou komplexností. Prestižní oblast Kirinyaga na jižních svazích hory Mount Kenya je obdařena bohatou vulkanickou půdou, hojností sladké vody a nadmořskou výškou 1600 až 1700 metrů. Gakuyu-ini vyprodukovalo 1600 drobných pěstitelů, kteří přispívají třešněmi do zemědělského družstva Thirikwa. Tento šťavnatý filtr zachycuje vše, co je na terroir Kirinyaga dobré, s neodolatelným nádechem černého rybízu.
Gakuyu-ini je hlavní zpracovatelskou stanicí zemědělského družstva Thirikwa. Do stanice přispívá přibližně 1600 drobných zemědělců, kteří dostávají jedny z nejvyšších cen v regionu za svou stálou kvalitu. Mycí stanice je vzdálena pouhých 1,5 hodiny od Nairobi, což dokazuje, jak blízko jsou typické keňské oblasti pěstování kávy od města. Kvalita keňské kávy je zajištěna v továrně nebo zpracovatelské stanici. Důkladná práce zajišťuje, že jsou třešně přísně tříděny podle kvality.
Před dalším zpracováním třešní je pěstitelé ručně třídí, aby zjistili, zda se jedná o nezralé nebo přezrálé třešně. Třešně a dužinu odstraňuje diskový rozvlákňovací stroj. Kávy se pak třídí podle hustoty na různé kvality. Káva se fermentuje 16-24 hodin pod vodou. Po fermentaci se káva dvakrát promyje a opět se třídí podle hustoty v pracích kanálech. Poté se namáčejí čistou vodou z potoka Gatomboya po dobu 16-18 hodin. Sušení probíhá na vyvýšených afrických lůžkách po dobu 21 dní.
- Nadmořská výška: 1600 - 1700 m n.m.
- Producent: Thirikwa Farmers Cooperative