Výběrová káva Keňa Etiopie VALENTINE'S Barrel Celebration - vzorek z polské pražírny HAYB je charakteristická tóny Cuba libre, jahod a hořké čokolády.
Pro zrání v sudech jsme použili velmi speciální sud, který byl nejprve naplněn americkým bourbonem na 4 roky a po vyprázdnění byl převezen na Jamajku, kde se do něj nalil jamajský rum. Poté, co Rum zrál 8 let, byl sud odeslán do polského řemeslného pivovaru Artezan, který v něm 14 měsíců nechal zrát svůj velmi speciální extrémně hustý Imperial Stout. Hned po vypití piva ze sudu jsme ho odvezli do pražírny kávy a nechali v něm zrát naši keňskou kávu Gakuyu-Ini. Kávu zrající v sudu jsme smíchali s naturální etiopskou kávou Guji a výsledek je prostě fenomenální.
Třešně z této oblasti Keni jsme měli v nabídce již mnohokrát. Gakuyu-Ini se nachází v okrese Kirinyaga v centrální části Keňské vysočiny a je členem družstva Thirikwa. Mlýn se nachází na krásném, úrodném, lesnatém místě a je obklopen tisíci malých farem. V Keni je pěstování kávy jakýmsi "vedlejším zaměstnáním", často mají farmáři jednoduše další, drobné pozemky, na kterých kávu pěstují. Teprve ve zpracovatelských stanicích - mlýnech - probíhá výběr a zpracování třešní.
Tato etiopská káva byla vypěstována místními drobnými pěstiteli v etiopské oblasti Guji. Producenti v této oblasti jsou součástí pěstitelského sdružení, na které dohlíží společnost Wolichu Wachu Industry PLC, která také provozuje mokrý mlýn v Muda Tatesa, v němž byla tato káva zpracována. Společnost Wolichu Wachu Industry PLC spolupracuje s producenty v osmi různých sdruženích Kebele v okrese Uraga Woreda v Guji a provozuje také čtyři různé zpracovatelské závody v regionu.
- Nadmořská výška: 1700 - 1800 a 2175 m n. m.