Výběrová káva Keňa DOCHA AA z české pražírny Beansmith.s je charakteristická tóny černého rybízu, limety a černého čaje.
Druhý letošní lot z Keni pochází z farmy Docha, kterou vlastní Danson Wanyutu se svými bratry Geoffreym, Bernardem a Eliudem. Třešně byly na farmě vypěstovány a následně i zpracovány. Celý pozemek leží v nadmořské výšce mezi 1650 a 1850 metry a je vzdálený pouhých 15 kilometrů od hlavního města Keni, Nairobi.
Bratři vyrostli na farmě a vše se naučili od svých rodičů. Danson dohlíží na většinu práce, která se na farmě děje. Pro zlepšení kvality využívají hnůj od krav a slepic, které na farmě chovají. Dlouhá léta byli členy Ngewa – Komothai group a společně se Sucafinou pracovali na zlepšování kvality vypěstovaných zrn. Až se finálně dokázali vypracovat natolik, aby mohli prodávat kávu pod vlastním jménem.
Region Kiambu má vulkanickou půdu bohatou na minerály, což velmi pomáhá pěstování kávy. Na farmě se pěstují tradiční Keňské odrůdy SL28 a SL34. Danson prošel tréninkem od Sucafiny v agrikulturních praktikách zahrnující hnojení, prořezávání větví a rad v obnovování rostlin, což mu pomáhá v udržování jeho malé farmy v dobré kondici. Několikaletá spolupráce se Sucafinou mu pomohla zlepšit výnosy farmy a kvalitu kávy.
- Nadmořská výška: 1650 - 1850 m n. m.