Výběrová káva Keňa BOMU LA MATUNDA z české pražírny Candycane coffee je charakteristická tóny banánů, karibského rumu a kokosu.
Další "bomba" v naší nabídce! Neuvěřitelné se stalo skutečným a vy můžete poprvé v historii ochutnat skvělou NATURÁLNĚ zpracovanou kávu z Keni. Tahle Keňa dostala nový chuťový rozměr a je to pecka. Naturální zpracování dává kávě chuť tropického ovoce, banánků v čokoládě a karibského rumu. Tato káva je naturálně zpracovaná což je pro kávu z Keni velmi neobvyklé. Pro takto zpracovanou kávu musí být selekce zralých třešní opravdu pečlivá. Hned po sklizni jsou třešně několikrát ručně vytříděny a pro naturální zpracování se vyberou jen ty nejzralejší třešně. Ty se pak suší mezi 21 a 35 dny. Historie farmy sahá do čtyřicátých let minulého století, kdy farmu vlastnila rodina pana EW D’Olliera. D’Olliers dříve zpracovávali kávu i pro sousední drobné farmáře. V roce 1976 prodali farmu společnosti Gatatha Farmers Co Ltd, která farmu doposud vede. Díky zkušenostem nasbíraným za léta praxe se nyní na stanici vydávají novým směrem experimentů a inovací, které doslova posouvají hranice chutí.
- Producent: Gatatha Farmers Co
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
- Sklizeň: 2021