Výběrová káva Indonésie Jáva FRINSA MANIS z české pražírny First Crack Coffee je charakteristická tóny limetky a broskví.
Tak výrazná vůně? To dokáže jen experimentálně zpracovaná káva z Indonésie, konkrétně z Jávy. Vůbec poprvé vám můžeme nabídnout výsledek řízené fermentace za použití mléčných bakterií - lactobacilů. Kvašení kávových třešní probíhá po tři dny v uzavřeném plastovém sudu.
Lacto anaerobní zpracování kávy je horkou novinkou mezi alternativními metodami. Kávové třešně se nejdříve omyjí od nečistot a poté se k nim přidají mléčné bakterie – laktobacily. Vše probíhá v plastovém sudu. První den se sudy otáčejí a otevírají, aby se uvolnil plyn. Další tři dny zůstávají sudy uzavřené a uvnitř probíhá fermentace. Nakonec se třešně usuší stejně jako při zpracování suchou metodou. Alternativní metody jsou velmi žádané pro neobvyklé chuťové profily výsledných káv.
- Nadmořská výška: 1300 - 1500 m.n.m.
- Producent: Wildan Mustofa
- Zpracování: Lacto - anaerobní