Naturální Indonésie vás určitě překvapí svou čistou chutí. V šálku najdete svěží grep a sladké červené hroznové víno. Chybět nesmí ani brusinky. Vychutnejte si tuto lehkou a parádní kávičku na filtrovanou kávu.
Promývací stanice, ze které pochází tato káva patří Hendrovi a jeho rodině. Tvoří ve svém okolí jediné místo, kde se experimentuje se zpracováním výběrové kávy. Henrův otec Hamdan se do této oblasti přistěhoval v roce 2006. Koupil tu kus země aby mohl začít pěstovat kávu. Pro experimentování s kávou se nadchnul jeho syn Hendra, který se k práci na farmě připojil roku 2010. Od té doby rodina výrazně do farmy a především do zpracovatelské části investuje. Postavili malou promývací stanici s gravitačními promývacími kanály a několik sušících krytých míst. Nyní Hendra experimentuje s 8 - 10 různými procesy zpracování kávy. Malá promývací stanice vyprodukuje ročně až 40 tun kávy, která pochází od sedmdesáti okolních farmářů, které Hendra motivoval a kteří se k němu připojili. Zajímavostí také je, že Hendra založil školku pro pěstování odrůdy Abyssinia, která byla v Indonésii pěstována od prvopočátku.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1.300 - 1.500 m n. m.