Slaďoučká kávička od Kafe Francin. Tahle Indonésie vás překvapí svým super chuťovým profilem. Slaďoučké tóny si můžete vychutnat na filtru a najdete zde sladké višně a čerstvě natrhané borůvky. Je navíc karbonicky macerovaná, takže tomuhle prostě nelze odolat!
Mycí stanice a farma patřící Hendra's family se nespokojí jen tak s něčím! Její členové s kávou rádi experimentují, jejímu pěstování se věnují dlouhodobě a s vášní. Výsledky jsou skvělé a vybočují z davu. Jejich speciálně zpracované kávy jsou kapkou v moři konvenční "wet hulled" kávy, pro kterou je oblast typicky známá. Káva, kterou rodina vybírá, pochází od nejlepších farmářů v okolí Hendry. Ti sbírají vynikající zralé třešně ve vysoké nadmořské výšce. Za extra práci a námahu jim Hendra férově platí prémie.
Třešně se vloží do plastových fermentačních nádrží a poté se dovnitř vpustí CO2, který vytlačí veškerý kyslík. Třešně se fermentují po dobu 70 - 80 hodin. Káva je pak umístěna na vyvýšené postele a sušena po dobu 20 - 25 dnů na vyvýšených lůžkách s pravidelným otáčením v sušicím stanu, kde je sledována teplota. Před umístěním do pytlů se káva dvakrát zkontroluje, aby se odstranila nezralá zrna, a poté prochází dvěma koly ručního sběru, aby se zajistilo, že je čistá a odpovídá standardům SCA. Výsledek, který Vás překvapí, vážně stojí za to!
- Nadmořská výška: 1300 - 1500 m n. m.