Kdo si potrpí na starém dobrém pořádně silném espressu, je tu správně! Tato Indonésie z japonské pražírny Takamura Coffee Roasters utvoří ve vašem šálku poctivé espresso s plným tělem, ve kterém dominují tóny kakaa, pražených oříšků a hořké čokolády. Je to ideální kombinace pro milovníky kávy spíše klidné a oříškově vyvážené, než divoce acidní. Skvěle také chutná v kombinaci s mlékem, a tak neváhejte a vyzkoušejte z těchto zrn třeba lahodné cappuccino nebo flat white!
Indonésie, ráj roztroušený mezi tisíci ostrovy, je domovem této výjimečné kávy. Je získávána výhradně z pečlivě vybraných zralých třešní z farem v oblasti Lynton, která se pyšní svou polohou na severu Sumatry. Tato oblast je proslulá svým bohatým přírodním dědictvím a příznivým klimatem pro pěstování kávy. Farma se nachází ve výšce 1600 metrů nad mořem, kde kombinace výšky a úrodné půdy dává vzniknout kávovým zrnům oblíbené odrůdy Typica s výjimečnými chuťovými vlastnostmi.
Zpracování kávy typické pro Indonésii- Giling Basah je hybridní proces zpracování - tedy něco mezi suchou (naturální) a promytou (washed) metodou, semi-washed - při které se třešně nechávají sušit dvakrát. Třešně jsou nejprve odslupkovány a ponechány prvnímu sušení, které nekončí při žádaných 11-12 % vlhkosti zrnka, ale už při 30-35 %. Tato polo vysušená zrnka jsou poté úplně oloupána a to i včetně pergamenu - tenké blanky přitisknuté na zrnko, což dělá z této metody opravdovou výjimku. Poté jsou zrnka ponechána na doschnutí až do obvyklých 11-12 % vlhkosti, při kterých už mohou být uskladněna bez rizika zkažení.