Indonésie GOLD TOP MANDHELING

od Takamura Coffee Roasters

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Takamura Coffee Roasters
Země původu
Indonésie výběrová káva Indonésie
Region
Lynton
Odrůda
Typica
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Polopromyté
Chuťový profil
Hořká čokoláda, Kakao, Pražené ořechy
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Kdo si potrpí na starém dobrém pořádně silném espressu, je tu správně! Tato Indonésie z japonské pražírny Takamura Coffee Roasters utvoří ve vašem šálku poctivé espresso s plným tělem, ve kterém dominují tóny kakaa, pražených oříšků a hořké čokolády. Je to ideální kombinace pro milovníky kávy spíše klidné a oříškově vyvážené, než divoce acidní. Skvěle také chutná v kombinaci s mlékem, a tak neváhejte a vyzkoušejte z těchto zrn třeba lahodné cappuccino nebo flat white!

Indonésie, ráj roztroušený mezi tisíci ostrovy, je domovem této výjimečné kávy. Je získávána výhradně z pečlivě vybraných zralých třešní z farem v oblasti Lynton, která se pyšní svou polohou na severu Sumatry. Tato oblast je proslulá svým bohatým přírodním dědictvím a příznivým klimatem pro pěstování kávy. Farma se nachází ve výšce 1600 metrů nad mořem, kde kombinace výšky a úrodné půdy dává vzniknout kávovým zrnům oblíbené odrůdy Typica s výjimečnými chuťovými vlastnostmi.

Zpracování kávy typické pro Indonésii- Giling Basah je hybridní proces zpracování - tedy něco mezi suchou (naturální) a promytou (washed) metodou, semi-washed - při které se třešně nechávají sušit dvakrát. Třešně jsou nejprve odslupkovány a ponechány prvnímu sušení, které nekončí při žádaných 11-12 % vlhkosti zrnka, ale už při 30-35 %. Tato polo vysušená zrnka jsou poté úplně oloupána a to i včetně pergamenu - tenké blanky přitisknuté na zrnko, což dělá z této metody opravdovou výjimku. Poté jsou zrnka ponechána na doschnutí až do obvyklých 11-12 % vlhkosti, při kterých už mohou být uskladněna bez rizika zkažení.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Marca Liquida Produções lda ověřený zákazník Zobrazit originál 19. Březen
Doporučuje produkt
200g
Silné tělo
dobrá hořká dochuť
nízká kyselost
mohla by být trochu méně tmavší pečeně
Recept
Způsob přípravy: espresso s delonghi dedica
Káva (g): 10 gr
Voda (g): 21
Teplota vody: 93
Bruska (nastavení): 15 baratza encore ESP
Proces: Netlakový koš s 10 gr plus síto na puk po dobu 28 sekund

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice