Káva z Indonésie je známá pro svoji zemitou kořeněnou chuť, avšak existují výjimky. Jednou z nich jsou tato ovocná zrnka od Colonna Coffee - kdybyste si zavázali oči a ochutnali tuto kávičku, tipnete si, že je to kyselkavá Keňa. Od této netradiční kávičky vás navíc dělí jen stisk tlačítka na vašem Nespresso kávovaru a pak už vás čekají tradičně keňské tóny červeného rybízu, příjemný ibišek a jemné čokoládové tělo, které je pro tuto kávu unikátní.
Tento nektar na Nespresso pochází z promyté odrůdy Gayo unikátní pro tuto oblast. Roste poblíž malého zpracovatelské stanice v oblasti Pegasing nedaleko Takengonu v kávově proslulé provincii Aceh na Sumatře. Stanice je centrem, kde se schází mnoho menších producentů z okolních vesnic a přispívají k jedinečnosti káv zpracovávaných zde. Mnozí z těchto farmářů byli před několika lety v důsledku přírodních katastrof vystěhování ze svých domovů. Tito kávoví hrdinové se ale nevzdali a postavili své životy i kávový business tohoto regionu znovu na nohy a my teď díky nim můžeme ochutnat plody jejich tvrdé práce v tomto jedinečném terroiru.
Místní zemědělci se snaží nejen o velmi kvalitní produkci zrnek, ale také o udržitelnost svých farem. Proto hnojí své kávovníky výhradně složkami na přírodní bázi a vytváří si i své vlastní komposty. Na farmě vysazují přirozeně se vyskytující stromy a rostliny, aby se zachovalo pestré složení flóry i fauny.
Zrnka Aceh Gayo byla po depulpingu (odpeckování) a 36hodinové fermentaci ve velkých nádržích ještě čtyřnásobně promyta. Poté je rozprostřena a sušena další dva týdny za pečlivého obracení, aby se zamezilo vzniku plísně.
Kompatibilní kapsle Colonna lze používat ve standardních kávovarech s Nespresso® kapslemi.
- Nadmořská výška: 1 400 - 1 700 m n. m.