Německá pražírna SUEDHANG si pro vás připravila promytou Indonésii, která nadchne všechny milovníky květinových a ovocných káviček. Hned při prvním doušku se nechte unést chutí zralých plodů morušky, jemného jasmínu a šťavnaté broskve.
Mycí stanice a farma patřící Hendra's family se nespokojí jen tak s něčím! Její členové s kávou rádi experimentují, jejímu pěstování se věnují dlouhodobě a s vášní. Výsledky jsou skvělé a vybočují z davu. Jejich speciálně zpracované kávy jsou kapkou v moři konvenční "wet hulled" kávy, pro kterou je oblast typicky známá. Káva, kterou rodina vybírá, pochází od nejlepších farmářů v okolí Hendry. Ti sbírají vynikající zralé třešně ve vysoké nadmořské výšce. Za extra práci a námahu jim Hendra férově platí prémie.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.
- Nadmořská výška: 1600 m n.m.