Výběrová káva Indie RATNAGIRI LOT 59 z britské pražírny Outpost Coffee je charakteristická tóny švestek, jablek a nugátu.
Ratnagiri Estate je farma s certifikací Rainforest Alliance v jihoindickém západním Ghátu poblíž Bababudangiri, místa, kde káva v Indii poprvé vznikla. Rodina Patrů se o farmu stará již od roku 1927 a jejich přístup k zemědělství vždy stavěl do popředí ekologii a soulad s životním prostředím. Dnes patří k nejmodernějším farmám v zemi. Ratnagiri znamená doslova "Perlové hory" a toto jméno získala podle hustých stříbrných dubů, které se tyčí nad kávovníky a dodávají kopcům, na nichž se farma nachází, stříbrný odstín. Odrůda Selection 9 je kříženec Tafarikela, arabiky z Etiopie, a odrůdy Hibrido de Timor. Rostliny jsou vysokého vzrůstu s převislými větvemi a tmavě bronzovými listy. Kávovníky tohoto typu jsou díky odolnosti zděděné po svých odrůdových předcích dostatečně přizpůsobivé, aby přežily podmínky podobné suchu.
Zrnka jsou zpracována tzv. medovou metodou. Třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Stroj je ale v tomto případě nastavený tak, aby po odstranění slupky zanechal na zrnku o něco více dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo postele k sušení. Zde se kávová zrna suší se zbytky dužiny, která na nich zůstala po loupání. Ta na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva (sliz). Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení. Zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit a je zde riziko vzniku nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu. Tento způsob zpracování byl původně vyvinutý v Brazílii jako experiment za účelem vyprodukování kávy s vysokou kvalitou a skvělou chutí za využití minimálního množství vody.
- Nadmořská výška: 1.400 m n.m.
- Producent: Ratnagiri Estate