Výběrová káva Honduras MEET ME IN PRAGUE z francouzské pražírny Moklair je charakteristická tóny pomerančů, whisky, pečených jablek, pralinek a mléčné čokolády.
Anna Cecilia Estevez je mladá, ekologicky odpovědná farmářka a kávová fanatička. Po čtyřech letech spolupráce se společností Aruco v oblasti kontroly kvality plodin a procesů se Anna pustila do pěstování organické kávy. Věděla o současných environmentálních problémech a vytvořila ekosystémy složené z různých lesních druhů a regionálních ovocných stromů, které přirozeně obohacují půdy, kde rostou její rostliny Lempira. Její pravidlo číslo jedna: ne chemickým látkám. Pěstuje mikrošarže a dohlíží na inovativní procesy mlýna Aruco. Půda bohatá na minerály a dvojitá macerace zrn dávají této šarži tóny pomeranče, pečeného jablka, whisky a pralinky. Čokoládový závěr a dochuť whisky! Výjimečná káva.
- Farmář: Ana Cecilia Estevez
- Oblast: Monte de la Virgen, Corquin, Copan
- Zpracování: Naturální - anaerobic
- Nadmořská výška: 1270 m n.m.
- Odrůda: Lempira
- Acidita: Nízká až střední
- Cuppingové scóre: 86,25
Proč vlastně název Rande v Praze?
"Zatímco většina pražičů používá pro svou kávu název farmy, my jsme chtěli každé z našich káv dát navíc jedinečnou osobnost, nebo vám vyprávět příběh. Pokud pro nás existuje kromě kávy nějaka jiná vášeň, je to cestování. Pro tuto kávu jsme se proto nechali inspirovat místem, které jsme potkali - Prahou. "Koláče" jsou místní pečivo, které je uvnitř naplněno různými druhy ovoce. Lahodné. Spárujte ho s whisky (protože proč ne?) a máte to, naše nová káva - Rande v Praze. Náš osobní favorit."