Výběrová káva Honduras JOSUE z české pražírny Typhoon Coffee je charakteristická tóny malin, červených hroznů, tmavých rozinek a pomerančového džemu.
Honduras se s průměrnou produkcí 380 000 tun kávy těší 7. příčce světové top desítky. Zdejší káva vyniká čistotou a jedním z nejširších chuťových profilů: Poznáte druhy málo i velmi kyselé, měkké, s ořechovou i karamelovou chutí. K hlavním odrůdám patří Arabica typu Caturra, Catuai, Typika nebo Pacas. Právě promytý Pacas patří k nejoblíbenějším druhům kávy z Hondurasu – díky vyváženosti s komplexním ovocným aroma. Farmy z východu země produkují kávy s plným tělem, kakaovým nádechem a výraznou sladkostí. Kávové třešně ze středního regionu zase září výraznými citrusovými tóny. Farma Josue je útulné přírodní místo, kde se pěstuje káva a ovocné stromy. Čerstvě nasbíraná zrna se pěstuje v nadmořské výšce 1550 – 1680 m n. m. a v únoru a březnu jí posílají do mokrého mlýna na praní. Tato káva se vyznačuje těmito vlastnostmi: vyvážená kyselost s dobrým tělem, chuť malin, červených hroznů, tmavých rozinek a pomerančového džemu.
- Farma: Josue
- Nadmořská výška: 1.550 – 1.680 m.n.m.
- Sklizeň: Únor - Březen