Výběrová káva Honduras El Plantanal z pražírny Candycane coffee s charakteristikou broskví, červeného jablka a švestek.
Marysabel Caballero s manželem Moisesem Herrerou jsou třetí generací farmářů. El Pantanal je jednou z jejich celkově 17 farem. Nachází se v nadmořské výšce 1600 m. n. m a peštují tady převážně odrůdu Catuai. Rodina Caballero je velmi oddaná environmentálnímu a udržitelnému způsobu života a hospodaření. Jejich práce jim vynesla několik ocenění v soutěži COE a zařadili se mezi nejúspěšnější farmáře v regionu. Káva je zpracovávána v jejich stanici Xinacla a tak mají kontrolu nad celým procesem až po finální zelené zrno na export. Káva se suší nejdříve na afrických postelích a poté ve vertikálních sušičkách zvaných “Guardiolas”.
Tuto kávu pro Vás pražíme na filtrovanou přípravu. Úžasně sladká a delikátní káva s květinovým aroma. Chutná po broskvích a šťavnatém červeném jablku. V dochuti pak doznívá sladkost a ovocnost sušených švestek.
- producent: Marysabel Caballero
- oblast: Chinacla
- nadmořská výška: 1600 m. n. m.
- odrůda: Catuai
- zpracování: promyté
- sklizeň: 2019
- cuppingové skóre: 88