Představte si čerstvé kousnutí do křupavého červeného jablka následované špetkou hřejivých rozinek. Právě takovou chuť nabídne nová výběrová káva Honduras Caballero El Panatal, kterou pro vás upražila norská pražírna Talormade. Nechte se unést na vlně sladkých letních tónů ovoce a užijte si šálek této kávy buď jako espresso nebo filtrovanou kávu- zrnka jsou totiž upražena jako omniroast!
Uprostřed malebné oblasti Chinacla v Markale leží farma El Pantanal, rozprostírající se na ploše 200 hektarů ve výšce 1600 metrů nad mořem. Je to místo, kde tento neopakovatelný odrůdový zázrak - káva Catuai - vzkvétá pod pečlivým dohledem Marysabel a Moise. Toto manželské duo vkládá do své práce nejen vědomosti, ale i srdce. Výsledek? Kávová zrnka, která jsou stejně okouzlující a autentická jako sami tvůrci.
Ale co dělá tuto kávu opravdu výjimečnou je její zpracování. Metoda "fully washed", neboli úplně promyté je důkladné odstranění slupky a dužiny z kávového zrna hned po sklizni, ještě před sušením. Jakmile je káva sklizena, je následně umístěna do vodních nádrží, kde začíná proces fermentace. Fermentace pomáhá odstranit slizkou vrstvu, která obaluje kávová zrna. Délka fermentace může trvat několik hodin až několik dní, v závislosti na klimatu a specifickém cíli v chuti. Po fermentaci se zrna propláchnou čistou vodou, což pomáhá odstranit veškerý zbývající sliz. Následně jsou kávová zrna rozprostřena na sušících lůžkách nebo terasách, kde se přirozeně suší na slunci. V průběhu sušení se zrna pravidelně otáčejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení a zabránilo se plísnění. Díky tomu se vynoří jemné nuance červených jablek a rozinek a dopřeje nám nepřekonatelný kávový zážitek. Každý doušek je tak oslavou práce a vášně Marysabel a Moise.