Výběrová káva Honduras DAMIAN CHAVEZ z americké pražírny Cat and Cloud Coffee je charakteristická tóny nektarinek, citronu a karamelu.
Damian Chavez je jedním z prvních členů našeho programu přímých vztahů, The Best Friend's Club. BFC se zrodil z touhy posunout naše vztahy s producenty na další úroveň, a to s lidmi, se kterými máme opravdový vztah.
Oblast Santa Barbara v Hondurasu je hornatá krajina na severozápadě Hondurasu. Damianova káva pochází z horské oblasti zvané El Cedral a díky své poloze na hoře je ideálním místem pro pěstování kávy. Po obou stranách jeho farmy se nacházejí farmy Williama Guzmana, Wilsona Moralese a Benjamina Paze. William Guzman má exkluzivní partnerství s našimi přáteli z Dune Coffee v Santa Barbaře v Kalifornii a Wilson Morales je dalším producentem Cat & Cloud Best Friend's Club. Při našich návštěvách se cítíme jako na malém kousku domova. Káva ze Santa Barbary má různorodý chuťový profil, ale typicky ji spojuje peckové ovoce a sladký karamel.
Damian tuto kávu zpracoval svou typickou metodou promytého procesu, díky kterému v posledních letech získal fantastické kávy. Káva se nejprve zbaví slupek a poté se 16-24 hodin fermentuje ve vodě. Poté se káva promyje v 2-3hodinovém promývacím procesu. Po úplném vymytí slizu ze zrn se káva rozloží k sušení na cementové terasy.
- Region: El Cedral, Santa Barbara
- Pěstitel: Damian Chavez
- Zpracování: Anaerobic Washed
- Nadmořská výška: 1500 - 2000 m n.m.