Pokud hledáte sladkou kávu s plným tělem, která se bude rozplývat na vašem jazyku, máme pro vás skvělou volbu. Tato naturálně zpracovaná káva z Hondurasu od pražírny Concept Coffee Roasters vás okouzlí svými tóny sladkého vína, bohatým tělem s aroma kakaa společně s lehce acidní chutí švestkového džemu, které naplní každý doušek. Užijte si celodenní potěšení z této skvělé kávy, která se stane vaším nedílným parťákem.
Tato káva pochází z farmy, kterou vlastní jistá Marysabel Caballero, i když ve skutečnosti tyto skvělé kávy produkuje jak Marysabel, tak její manžel Moises Herrera. Moises vždy s láskou říká, že hvězdou je Marysabel. Když se s Marysabel setkáte, není se čemu divit, je vřelá a okouzlující a společně jsou jedni z nejupřímnějších a nejlaskavějších lidí. Rodina má mnoho malých až středně velkých farem ve městě Marcala na jihovýchodě Hondurasu. Všechny se nacházejí v okolí jejich beneficio (mokrého mlýna) Xinacla. Je to centrální mlýn, kam se dodávají třešně z jednotlivých farem a kde se káva zpracovává. Obvykle se produkce z jednotlivých farem odděluje, ale pokud je objem sklizně v daný den příliš malý, mohou sklizeň z různých farem také kombinovat.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.