Nádherná, neporušená zrna
Vůně a chuť přesně dle profilu
Suchá metoda zpracování
Recept
Miluju kávy se světlým pražením, protože podle mě, čím víc je káva upražená, tím víc se vzájemně sobě podobají a ztrácejí svoje invidiuální chutě. Navíc vybírám pouze z káv zpracovaných suchou metodou (popř. honey), kdy se v kávě udrží všechno, co v ní dozrálo.
Tato káva se vyznačuje postupně se rozvíjející chutí, plným tělem a dlouhým dozníváním. Na začátku je sladká po karamelu, pak cítím zralé ovoce a ke konci úplně jemnou, minimální, osvěžující trpkost, ale opravdu minimální, a okamžitě mě to nutí znovu se napít, jelikož už se mi stýská po karamelové sladkosti.
Celá léta jsem pila kávu India Balmaadi Estate natural, bohužel asi před rokem zmizela z českého trhu a od té doby jsem nenašla náhradu. Když jsem objevila tento web, naskládala jsem si do košíku 13 druhů káv, zatím jsem vyzkoušela pět a tahle prozatím vede (předčí i brazilskou Daterra Reserve od BARN, na kterou jsem původně vsázela a načala ji jako první, vyrovná se možná brazilské kávě Taciba od CAFE PIHA, ale ta je více...Více přímočará, prostě jednoduše lahodná od začátku do konce).
Uvidíme, až ochutnám všechny zvývající kávy, ale mám dojem, že tohle bude můj nový favorit a doufám, že nebudu muset za půl roku zase hledat novou, protože tato bude nedostupná.