Výběrová káva Guatemala SAN PATRICIO EL LIMON z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny pomeranče, mandlí, mléčné čokolády a rozinek.
Samotná farma má rozlohu osmnáct hektarů a leží v nadmořské výšce mezi 1350–1850 metry nad mořem. Farma produkuje hlavně Caturra a Bourbon, ale nedávno také začala pěstovat SL28, H1, H3, Maracaturra, Maragogype, Geisha, Pacamaras, Caturras a Catuaí. Kromě toho bylo kolem celé farmy vybudováno přibližně 8 vodních nádrží, aby byla zachována tato životně důležitá tekutina a pomohla zajistit udržitelnost farmy.
Obětavost a péče věnovaná každému kroku výroby se odráží v tom, že rodina provozuje vlastní mokrý mlýn, takže může separovat různé šarže a mít kontrolu nad kvalitou kávy. Jsou schopni zpracovávat mnoho šarží současně a uchovávat sběry, procesy a odrůdy v samostatných dnech na svých vlastních pozemcích. Mokrý mlýn je také přínosem pro místní komunitu, protože sousedé v regionu Palencia také vozí svou kávu do mlýna ke zpracování.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1.350 - 1.850 m.n.m.
- Producent: Guadalupe Alberto 'Beto' Reyes Aguilar