Guatemala PIEDRA AZUL

od Hoax Coffee

5.0(4 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Hoax Coffee
Země původu
Guatemala výběrová káva Guatemala
Region
Huehuetenango
Odrůda
Bourbon, Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Bezinková šťáva, Datle, Kiwi
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Guatemala PIEDRA AZUL z pražírny Hoax Coffee je charakteristická tóny kiwi, datlí a bezinkové šťávy.

Tento lot je částí produkce farmy El Rincon, patřící rodině Vides. Jméno má původ v modrých kamenech, jež se objevily v potůčku tekoucího podél pěstované kávy. El Rincon je zároveň součástí Finca La Bolsa. Fincu La Bolsu založil Jorge Vides, proslulý medik, roku 1958. Zajímavé je, že toto území předtím nebylo využíváno k pěstování kávy. Jorge získal mnoho ocenění za jeho zásluhy v oblasti kávové produkce a přínosu pro region Huehuetenango, což vedlo k pojmenování nemocnice v regionu jeho jménem. La Bolsa má RFA certifikaci a dodržuje praktiky C.A.F.E. La Bolsa je situována mezi dvěma horami, poskytujíc tak velice stabilní, vlhké mikroklima, v kombinaci s půdou bohatou na vápenec.

Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Káva fermentuje 18 až 24 hodin. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.

  • Nadmořská výška: 1850 - 1900 m n. m.
  • Farmářka: Maria Vides
  • Farma: El Rincon

Hodnocení (4x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
4 z 4 uživatelů
Jakub z pijukafe.cz ověřený zákazník 24. Listopad, 2022
Doporučuje produkt
250g
v Brně by chtěl žít každý
konečně bude na orloji snadno čitelnej čas
v kafi jsem cejtil čokoládu, kiwi a bezinky moc ne
velmi dobře pitelný kafe
would buy again
Jan Vodička 11. Říjen, 2022
Doporučuje produkt
250g
Lenka ověřený zákazník 22. Září, 2022
Doporučuje produkt
250g
Opravdu je tam výrazně cítit kiwi!
Káva je chuťově velmi dobrá, šťavnatost kiwi je následována sladkostí bezinkové šťávy a voní po datlích.
Určitě mohu doporučit.
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 24g
Voda (g): 340ml
Teplota vody: 94°C
Mlýnek (nastavení): Timemore Chestnut C2 22clicks
Proces: Hoffmann method
Martin Suchánek 31. Srpen, 2022
Doporučuje produkt
250g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice