Výběrová káva Guatemala LA NUEVA MONTANA z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny karamelu, borůvek a sirupu.
La Nueva Montana se nachází ve vzácné oblasti Fraijanes v Guatemale. Antonio Gonzales zasadil své kávy do stínu avokádových stromů. Přírodní pramenitá voda zásobuje rodinu a pracovníky. Environmentální aspekty jsou pro Antonia důležité, a proto se zaměřuje na produkci naturálně a medově zpracované kávy na té nejvyšší úrovni bez použití velké části vodních zdrojů. Káva se sbírá ve vrcholné fázi zralosti. Poté je ponechána v plastových pytlích na kávu - Grain Pro, vzduchotěsně po dobu 14 hodin uvnitř studené stíněné nádrže. Třešně se potom opláchnou, aby se zbavili nečistot. Pak se položí na vyvýšené postele, aby vyschla. Sušení trvá 20 dní a zrnka se neustále obracejí, aby se zajistilo jejich rovnoměrné vysušení. Během sušení Antonio a jeho manželka třídí kávu. V budoucnu se Antonio chce zajímat o rozvoj svých agronomických postupů. Antonio chce také poskytnout podporu jiným výrobcům v regionu, kteří si nemohou dovolit.
- Producent: Antonio Gonzales
- Oblast: Fraijanes
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1550 - 1800 m n. m.
- Odrůda: Red Catuai