Výběrová káva Guatemala IBIS z pražírny Scarlett Coffee Roastery je charakteristická tóny bobulového ovoce, hroznového vína, třešní a citrusů.
Santos Emiliano Bautista López vlastní 14,5 ha farmu San Emiliano, kde je 2,5 ha osázeno kávami Bourbon, Caturra a Catuai. Zralá káva se sklízí a následující den se zbavé slupek a poté se fermentuje 24 hodin a následně se 3x promyje. Suší se na betonových terasách. Navzdory své relativně malé velikosti mají oblasti produkce kávy Guatemaly odlišné regionální profily, které jsou ovlivněny především odrůdami a mikroklimatem. Sopečná půda zde pomáhá udržet vlhkost, protože oblast je slunečnější a má sklon k menšímu množství srážek než kdekoli jinde.
- Producent: Santos Emiliano Bautista López
- Oblast: Xeabaj, Sipacapa, San Marcos
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 2200 m n.m.
- Odrůda: Bourbon, Caturra, Catuai