Šťavnatá Geisha od jednoho z nejlepších guatemalských farmářů — plná ovocných tónů ananasu a broskve, voňavá po vanilce a jasmínu, s lehkou aciditou limety.
Felipeho farma se nachází ve městě Antigua, které patří k nejznámějším památkám Střední Ameriky. Kromě farmy má Felipe ve městě i svou pražírnu. Každou svou kávu zná dokonale i díky propojení s kavárnou Alegria, kde jeho kávy nabízejí. Dokáže si tak celý řetězec sám kontrolovat. Díky tomu může práci na farmě uzpůsobit potřebám baristů.
Všechny farmy v okolí města trpí v posledních letech suchem a neúrodnou půdou. To Felipe supluje organickými hnojivy, které na farmě vyrábí a distribuuje ostatním farmářům. Díky nim dostává každá odrůda přesný poměr živin, které potřebuje. Navíc má celou farmou provedený sofistikovaný systém zavlažování, který na základě momentálního měření vlhkosti upravuje dávkování vody kávovníkům. Největší výhodou jsou ale samozřejmě stínící stromy, které leží po celé farmě. Díky nim se vláha drží pod korunami a snižuje se tak i okolní teplota na farmě. Mezi těmito stromy jsou i banánovníky nebo hruškovce přelahodné (avokáda), které slouží jako svačina pro sběrače a pracovníky farmy.
Geisha je původně etiopská odrůda, znovuobjevená v Panamě v roce 2005. Od té doby patří k nejvýšše hodnoceným odrůdám světa. Je výjimečná svou delikátní chutí peckového ovoce s florálními tóny. U sázení nových odrůd jde zejména o kvalitu a původ sazenic. Proto si Feli sehnal sazenice od panamských farmářů, kteří se svými Geishami dlouhodobě získávají úspěchy na aukčních soutěžích. Jsou zasazené na nejvyšší části farmy, kde díky vyšší nadmořské výšce třešně dozrávají pomaleji a vyvinou v sobě více cukrů.
Obsah cukrů Feli měří v průběhu celé sklizně, aby měl jistotu, že sbírají pouze nejzralejší třešně. Tato Geisha byla následně zpracována promytou metodou. Třešně se nechávají přes noc fermentovat v pytlích, díky čemuž káva získá vyšší komplexitu. Ráno je vyloupou a nechají 60 hodin oxidovat v dužině, která zlehka fermentuje. Díky tomu káva získává svou komplexní aciditu. Pak se omyjí od zbytku dužiny a postupně suší ve foliovníku, kde se po celou dobu kontroluje teplota, proudění vzduchu a vlhkost, aby káva schla rovnoměrně.
- Nadmořská výška: 1 900 m n. m.