Jedinečná pražírna z Belgie, Tane Roasters Collective, si pro vás připravila šálek vynikající guatemalské kávy. Jestli toužíte po sladké a čisté chuti, tak tahle výběrovka je pro vás to pravé. Podtóny čokoládového mléka v harmonii s marshmallow, vanilkou a papájou tvoří ten nejsladší šálek.
Pascual Jimenez je výrobce kávy druhé generace s dlouhou rodinnou historií v Buena Vista. Byl prvním pěstitelem kávy v San Pedro Necta, který spolupracoval s Rosma Coffeelands a začal prostřednictvím nich vyvážet svou kávu. Farma Finca Familia Jimenez leží v Huehuetenango, které je známé pro svou vysokou nadmořskou výšku. Pro oblast je také charakteristické mikroklima, které tady vytváří teplý a studený vzduchu. Teplý vzduch udržuje mráz na uzdě a umožňuje pěstování kávy ve vyšších nadmořských výškách. Tyto podmínky jsou ideální pro produkci výrazných ovocných chutí regionu.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají fermentovat v tancích po dobu 40 hodin. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1 600 - 1 800 m n. m.