Výběrová káva Guatemala EL PATIO z české pražírny Beansmith's je charakteristická tóny červeného jablka, žlutého melounu, medu a čokolády.
El Patio neboli v překladu nádvoří, je místem kde se na farmě Finca La Bolsa suší většina káv. Lot pochází z kávovníků, které rostou přímo kolem nádvoří, a proto nese jeho jméno. Majitelem a manažerem celé farmy v jedné osobě je Renardo Ovalle. Finca La Bolsa byla koupena Jorgem Videsem v roce 1958. Jorge vyhrál již několik ocenění se svojí kávou a za jeho služby regionu Huehuetenango. Káva z La Bolsy se umístila v roce 2002 na Cup of Excellence na krásném 2. místě s cuppingovým skóre 94.98 bodu. Farma sídlí mezi dvěma horami, což jí poskytuje velmi stálé, vlhké mikroklima. V kombinaci s vápencovou půdou bohatou na minerály vzniká prostředí pro pěstování kávy s unikátními chuťovými profily.
Třešně jsou po sběru nejdříve fermentovány po dobu 18 – 24 hodin, poté jsou oloupány v loupačce, promyty v kanálech a namočeny přes noc. Celý proces zpracování dává kávě velmi čistou chuť s tóny pomeranče, marcipánu a mléčné čokolády.
- Farma: Finca La Bolsa
- Nadmořská výška: 1850 m n. m.