Výběrová káva Rwanda GASEKE z pražírny Chroast Coffee Roasters je charakteristická tóny ostružin, citronové trávy a karamboly.
Mycí stanice Gaseke Central (CWS) se nachází nad údolím Nyakabuye a leží v o něco nižší nadmořské výšce, než většina stanic podél jezera Kivu. Nicméně její poloha je optimálně vystavena slunečnímu svitu, což vytváří ideální a velmi konzistentní podmínky pro sušení kávových třešní. Právě ideální přírodní podmínky a starostlivost farmářů a zaměstnanců stanice Vám přináší skvělou naturálně zpracovanou kávu s chuťovým profilem, který očekáváte od vysoce kvalitních káv z Rwandy.V okolí Gaseke pracuje 396 farmářů. Zajímavostí je, že téměř čtvrtina z nich jsou ženy a čtvrtina mládež. Farmáři obvykle spojují pěstování kávy s pěstováním dalších plodin jako je rýže nebo kukuřice, což jsou plody s dlouhou trvanlivostí a zajišťují si tak výživu na celý rok.Třešně jsou sbírány ručně a do stanice Gaseke dopravovány denně. Tam jsou tříděním odebrány defekty, a třešně jsou sušeny na vyvýšených postelích. Sušené třešně se pravidelně třídí, aby se odebraly ty poškozené a prosévají, aby se zajistilo rovnoměrné sušení.
- Producent: Gaseke
- Region: Rusizi, Western Provincce
- Nadmořská výška: 1700 m. n. m.
- Zpracování: suché (natural)
- Odrůda: Bourbon