Výběrová káva Etiopie Tega Tula z české pražírny Penguin Coffee je charakteristická tóny grepu, hrušek a květin.
Tega&Tula Specialty Coffee Farm byla pojmenována podle dvou vesnic Tega a Tula v distriktu Gibo v Etiopii. Rozkládá se na rozloze 500 hektarů, z nichž se na skoro 400 hektarech pěstuje káva. Jde především o etiopské odrůdy a kultivary z let okolo 1970. Také se zde pěstuje “divoká” káva z lesů kolem Keffa, protože farma se nachází v přírodní rezervaci Keffa.
Po sklizni je káva ihned odpeckována a následně fermentována pod vodou po dobu 36 hodin. Poté je na 16-18 hodin v nádrži a pak rozložena na sušicí plochu. Zcela suchá je potom káva za 7 až 11 dní.
- Region: Keffa
- Farma: Tega a Tula
- Nadmořská výška: 1693 - 1860m
- Odrůda: divoká lesní keffa
- Zpracování: promyté