Po celý rok nabízí pražírna The Naughty dog naturální Etiopii praženou na espresso. Jen občas změní farmu, odkud pochází. Nově tedy představují Shantawinu, která jemně voní po fialkách, chutná jako broskve a kakaové nibsy.
Farma leží v známé oblasti pěstování kávy - Sidama, konkrétně v kraji Bensa. Sidama je rozdělená na čtyři geografické oblasti (A,B,C,D), které nabízí různorodé chuťové profily káv. Kávy z oblasti A, ve které leží i vesnice Shantawene, se vyznačují vysokou sladkostí a tóny žlutého ovoce. Oblast Sidama A má poměrně velkou rozlohu a leží na území Sidama a Guji. Ve světě je známá produkcí renomovaných káv. Nadmořská výška se pohybuje až kolem 2000 metrů nad mořem.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Farma: Shantawina
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.