Výběrová káva Etiopie MALAWO ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny meruněk, karamelu a roibosu.
Etiopie Malowo je káva zpracovaná metodou yellow honey. V Etiopii není tato metoda příliš obvyklá, a proto je takto zpracovaná káva cennější. Takto zpracovaná káva v sobě spojuje to nejlepší z obou klasických zpracování (promytého a naturálního). V šálku se svěží acidita spojuje s ovocnou sladkostí meruněk, čajovým aroma a karamelovou dochutí. Káva pochází z oblasti Shantawene v regionu Sidamo a její název Malawo je pojmenování medu v jazyce Sidama. Daye Bensa je zpracovatelská stanice, do které přispívá 563 farmářů z okolí.
Při zpracování honey metodou se káva vyloupe pouze částečně a nechá se fermentovat a sušit jen v dužině. Pro stanici Daye Bensa je sledovatelnost jejich mikrolotů nesmírně důležitá. Vedou proto velmi pečlivě knihu záznamů.
Tuto kávu pro vás doporučujme na filtr i espresso.
- Farma: Gatta
- Nadmořská výška: 2.200 m.n.m.
- Sklizeň: 4/2021