Vstupte do světa výjimečných chutí s naší novinkou, anaerobně zpracovanou Etiopií Kochere Beloya, praženou ve Španělsku pražírnou Kima Coffee! Každý šálek vašeho filtru vás obdaří jedinečnými tóny levandule, třešně a pomeranče.
Mycí stanice Kochere Beloya se nachází v okrese Kochere v oblasti Yirgacheffe a zpracovává třešně od místních drobných pěstitelů. Stanice zahrnuje 12 standardizovaných fermentačních nádrží a 136 sušících lůžek. Kávovníky jsou často zastíněny kordiemi a akáciemi a převládající odrůdy jsou místně známé jako Kumie, Diga a Wilsho. Oblast Yirgacheffe si během několika let získala vynikající pověst díky svým kvalitním kávám a produkuje některé z nejvyhledávanějších mikrolot na světě. Kombinace vysoké nadmořské výšky, úrodné půdy, stálých a vydatných srážek a bohatých místních znalostí jsou faktory, které přispívají k vysokému postavení káv Yirgacheffe. Domorodé "dědičné" odrůdy, které v Etiopii rostou divoce, jsou příčinou jedinečných chuťových tónů, které vytvářejí neobvyklý, ale vytříbený šálek. Při přirozeném zpracování sušením na slunci se projevují šťavnatou, kandovanou chutí peckovin, květinovými tóny a čokoládou s krémovým tělem.
Při zpracování anaerobní metedou se třešně dodávají do mlýna, kde se pečlivě třídí a vybírají se jen ty nejzralejší. Třešně se pak vakuově zabalí do speciálních uzavřených pytlů, kde 120 hodin anaerobně fermentují. Anaerobní proces začíná přibližně po 18 až 24 hodinách, a to v důsledku zvýšeného tlaku oxidu uhličitého v pytlích. Zkvašené třešně se poté suší na slunci na vyvýšených afrických postelích po dobu 15 až 18 dnů, během nichž se pečlivě obracejí, aby se zabránilo nadměrnému kvašení nebo tvorbě plísní. Jakmile jsou třešně dostatečně vysušené, nechají se odpočinout a poté se převezou do centrálního mlýna v Addis Abebě, kde se druhotně zpracují.
- Nadmořská výška: 1900 - 1950 m n. m.
- Producent: drobní zemědělci