Výběrová káva Etiopie KAROMI z francouzské pražírny Moklair je charakteristická tóny angreštu, borůvek, hroznů, kaki a tmavé čokolády.
Producenti stanice Keramo jsou součástí členské organizace skládající se ze 667 výrobců a nachází se v nadmořské výšce 2300 metrů nad mořem v krásných etiopských horách Bombe. Třešně jsou dodávány přímo do mycí stanice Daye Bensa Keramo. Stanice je známá výrobou šarže #7 Cup of Excellence spolu s různými mikrošaržemi. Tato mycí stanice představuje obchodní model zaměřený na „komunitu“, kde zemědělci dostávají bonusy na základě jejich práce. Kromě zpracování kávy Deya Bensa také úzce spolupracuje se školami a v případě potřeby poskytuje zemědělcům další finanční podporu.
- Farma: Deya Bensa
- Oblast: Bensa, Sidama
- Nadmořská výška: 2300 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Acidita: Nízká až střední
- Cuppingové scóre: 88