Výběrová káva Etiopie KABIRA - CANDYSHOP z české pražírny Chroast Coffee Roasters je charakteristická tóny vanilky, borůvek a nektarinek.
Mustefa Abakeno je drobný pěstitel s 18 hektary půdy poblíž Agaro v oblasti Jimma v západní Etiopii. Má dvě stanice Beshasha (zpracovává téměř výhradně promyté loty) a Kabira (která má více prostoru pro africká lůžka), která je vhodnější pro zpracování přírodní metodou. Kvůli nedostatku vody v oblasti a omezenému prostoru pro fermentaci kávy, fermentuje Mustefa zrna po dobu 8 hodin, než ji přesune na africká lůžka kde se suší 13-16 dní, výsledek lehce připomíná honey zpracování. Při naturálním zpracování se zrna suší na afrických lůžkách 24–27 dní. Mustefa má malou polní laboratoř a v roce 2020 koupil vysoce kvalitní čtečku vlhkosti Sinar, aby zajistil, že veškerý pergamen usušený ve stanicích dosáhne před uskladněním ve skladu stejné úrovně vlhkosti.
- Promývací stanice: KABIRA
- Producent: Mustefa Abakeno
- Nadmořská výška: 2000 - 2210 m.n.m.