Chuť pečených broskví a citrusů je přesně to, co chcete ve svém šálku kávy cítit. Společně s jemnou květinkovou aromatikou se jedná o velmi čistou a sladkou kávu. Stylem pražení je přizpůsobena pro přípravu filtrované kávy.
Tahle etiopská broskvová bomba pochází z regionu Sidamo, kde dvě kooperace, přibližně 1 900 farmářů, s názvem Hunkute a Wonsho, operují v až neuvěřitelné nadmořské výšce 2 000 m. n. m. Kávu společně zpracovávají, třídí, balí, ale také řeší její export do Evropy, Ameriky a zbytku světa.
Průměrný člen kooperace vlastní přibližně 1 hektar půdy s méně než 1 500 kávovníky. Velkým plusem této kávy je také to, že je produkována zcela v souladu s organickým zemědělstvím a je na něj i certifikována.
Ve zpracovatelském závodu jsou třesně vytříděny od nedozrálých a přezrálých kusů a následně vyloupány a rozděleny dle hustoty zrn.
Káva v pergamenu je poté fermentována ve vodě po dobu 24-48 hodin. Následně je vytříděna ve vodních kanálech a namočena na 12-24 hodin ve vodě pro zastavení fermentace.
Dále putuje na africké postele, kde se zastíněna suší 10-15 dnů.