Výběrová káva Etiopie HARU DHILGEE z irské pražírny Wild Heart je charakteristická tóny ovoce a pikantního koření.
Exportní rodinný podnik Kanketi Coffee patřící dvěma sourozencům založil jejich otec. Sourozenci Tsedenia a Fikadu - oba vyrůstali v Yirgacheffe a byli celý život svým společným zájmem ponořeni do kávy. Tato druhá generace má novou vizi a zkoumá způsoby, jak zlepšit podnikání a živobytí zemědělců, se kterými spolupracují.
Kávové třešně jsou sklízeny členy rodiny a poté ručně tříděny, aby byly odstraněny nezralé a přezrálé třešně, než jsou doručeny do mycí stanice ke zpracování. Následně třešně putují do stroje, kde je z nich mechanicky odstraněna slupka s dužinou. Káva se promyje v kanálech a podle hustoty se třídí ve vodě. Nižší hustota (nižší kvalita) znamená, že káva bude plavat a bude odstraněna, takže zůstanou pouze hustší a tedy kvalitnější zrna, která se oddělí jako šarže vyšší třídy. Káva se poté namočí do nádrží s čistou vodou na 6 až 12 hodin, než se přesune na sušicí stoly. Následně se suší na vyvýšených záhonech na slunci 12 - 15 dní. Čas závisí na tloušťce vrstev a teplotách. U prémiových tříd budou nepřetržitě třídit kávu u sušících stolů. V nejteplejších hodinách dne a přes noc se kávy hromadí a zakrývají stínicí sítí nebo plachtou.
- Producent: Kanketi Coffee
- Nadmořská výška: 1.800 m.n.m.