Výběrová káva Etiopie Hambela Dimtu od slovenské pražírny Coffeein. Chuťový profil kávy obsahuje ostružiny, maliny, jahody a třtinový cukr.
Divoké odrůdy kávovníků se pěstují v regionu Hambela, ve vulkanické půdě, v nadmořské výšce cca 2200 m n. m. Kávovníkové třešně jsou zpracovány suchou metodou a sbírány a tříděny ručně. Sběr listopad - prosinec 2017.
Proces výběru kávy do naší pražírny někdy zabere docela dlouhý čas. Vzorky káv, kde byla i tato Etiopie, jsme dostali 25. 6. od naší nové "green source" spojky - Collaborative Coffee. Po cupping jsme vybrali 2 kávy, které nás opravdu okouzlily. Naturální Etiopii a promytú Keňu.
Já vím. Teď jsme měli Etiopii Wolichu Wachovia a Keňu Getuyu, a nyní budeme mít zase Etiopii a Keňu. Ale když já si neumím pomoci, tyto kávy jsou momentálně geniální. Čerstvé sběry, pestré ovocné a florální chutě, kterých se nevím nabažit.
I přesto, že máme v nabídce výběrové kávy ze stejných zemí, jak jsme měli minulé měsíce, tak vám garantuji, že chutnají úplně jinak než ty předchozí výběrovky. Užívejme si ovoce Afriky, dokud se dá :-).
- Región: Guji, Hambela
- Stanice: Dimtu
- Odrůda: divoké odrůdy (Heirloom)
- Nadmořská výška: 2200 m n. m.
- Zpracování: suché - natural