S přicházejícím jarem si pro nás naši oblíbení Kmen Coffee Roasters připravili vyvážená zrnka na espresso s jemnou ovocnou chutí a lehčím tělem. Tato promytá káva z Etiopie nám přinese do šálku jemnost zeleného čaje s jasmínem společně se svěží šťavnatostí nektarinek a citrusů. Je tedy ideálním společníkem do slunných jarních dnů, který nesmí ve vaší kuchyni chybět.
Zrnka jsou odrůdy Heirloom, za kterou se schovává směs odrůd, které mají na etiopských farmách dlouhou tradici. Typicky se jedná o znka z vyšších nadmořských výšek, která jim dodává charakteristické jemné chutě připomínající čaj, květiny a citrusy, stejně tak jako je tomu u těchto konkrétních zrnek. Svým podnebím a rozeklaným terénem zdvihajícím se i do dvoutisícových nadmořských výšek je právě Etiopie pro kávovníky jako stvořená.
Ručně sesbírané kávové třešně se chvilku koupají ve vodě, aby bylo možné odebrat nezralé nebo poškozené třešně, které farmáři poznají tak, že plavou na hladině. Díky tomu se vám do rukou dostanou jen ta nejkvalitnější zrnka. Poté kávové třešně putují do loupačky, kde se oddělí vrchní vrstva třešní od samotných zrn. Po vyloupání následuje další koupel, během které fermentují, a následně se propláchnou, aby se zrna zbavila lepkavé vrstvy a zbytků dužiny. Plně omytá zrna farmáři poté rozprostřou na vyvýšené africké postele, kde je několik dní suší a pravidelně prohrabují, dokud nedosáhnou požadované vlhkosti. Promytá metoda má obvykle za výsledek vyváženější a ovocnější chuť, než kávy zpracované naturální (suchou) metodou.