Výběrová káva Etiopie GUBETA ze slovenské pražírny Concept Coffee Roasters je charakteristická tóny jahod, rumu a bílé čokolády.
Kayon Mountain Coffee Farm byla založena v roce 2012 s cílem vyrábět kávu té nejvyšší kvality sociálně a ekologicky odpovědným způsobem. Farma se nachází v jižní části Etiopie v oblasti Guji, což je asi 320 mil od hlavního města Addis Abeba. Farma je v soukromém vlastnictví Ato Esmaela a jeho rodiny. Naturální proces v Kayonu zahrnuje pečlivý výběr třešní a ruční třídění před sušením. Sušení se provádí na vyvýšených postelích po dobu 12 až 20 dní, v závislosti na počasí. Káva se během této doby pravidelně obrací, aby se zabránilo plísním a nadměrnému kvašení.
- Farmář: Ato Esmael a rodina
- Oblast: Guji zone, Aromia
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1900 – 2100 m n.m.
- Odrůda: Heirloom