Ovocná a šťavnatá, to je nová Etiopie Od Beansmith.s. V šálku vás překvapí příjemná chuť jahod, špendlíků, nevšedního yuzu a vše krásně doplní zelený čaj. Užijte si toto potěšení i vy, věříme, že vám bude chutnat.
Genji Challa vznikla kvůli rostoucí produkci okolních farmářů a Nano Challa už nestíhala veškeré třešně zpracovávat. Dohromady stanice zpracovávají kávové třešně od 600 farmářů, kteří pěstují kávu v lesích okolních hor. Od roku 2010, kdy se Nano Challa stala součástí větší kooperativy Technoserv, která jí pomáhá se školeními farmářů i se zlepšením kvality zpracování, členů Nano Chally značně přibylo a dnes už jich je něco málo přes 600. Důvodem tohoto růstu je dlouhodobá produkce nejkvalitnějších zrn v regionu, což rapidně zlepšuje úroveň života farmářů a jejich rodin. Farmáři pěstují kultivary kávovníků v nadmořské výšce mezi 1850 a 2100 metry nad mořem a průměrně mají jejich farmy kolem 3 hektarů.
Jak už to tak v Etiopii bývá, většina kávovníků zde roste již přirozeně mnoho let. I tento lot je mix typických etiopských odrůd nazývaných heirloom. Třešně byli hned po sběru sneseny do promývací stanice, kde byli nejdříve roztřízeny pomocí tzv. floatingu. Ten probíhá namočením zrn do vody. Přičemž nedozrálé kávové třešně nám díky nižší hustotě vyplavou napovrch a jsou vyhozeny. Následně jsou hozeny do loupačky a poté namočeny po dobu 8 hodin v čisté vodě. Nakonec už zbývá jen zrna usušit. Proces sušení začíná nejdříve po dobu 10 dnů ve stínu a pokračuje na sluníčku na afrických postelích, dokud zrno nemá potřebnou vlhkost.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.