Duwancho v nabídce od Beansmith´s rozhodně nevidíte poprvé a ani letos rozhodně nebude zaostávat za ostatními Etiopiemi. Název Duwancho je podle ovoce, které se vyskytuje v této oblasti. Mikrolot pochází z oblasti Keramo a byl nazván kvůli neuvěřitelně ovocnému profilu šálku, který má. Najdete v něm čerstvé hrušky, chutě borůvkového džemu a aroma rumové pralinky.
Na zpracování tohoto lotu přispělo 279 členských farmářů Daye Bensa z oblasti vesnice Keramo. Celý mikrolot, stejně jako mnoho dalších společnosti Daye Bensa, je vyráběn v malých, omezených množstvích, což umožňuje v tomto případě skutečně upřednostnit kvalitu před objemem. Jakmile je káva přijata na promývací stanici, je roztříděna podle kvality a hustoty. Od zralých třešní se oddělí plovoucí třešně (nedozrálé třešně). Zralé třešně se poté přesunou na africké vyvýšené záhony a suší se 13-15 dní. Káva se na lůžkách otáčí každých 15 minut, aby se zajistilo rovnoměrné sušení, což vede ke stálé kvalitě.
Tato káva k nám přichází ve spolupráci s vývozcem Daye Bensa. Společnost Daye Bensa je do značné míry zaměřena na místní komunitu, cílem je poskytovat pěstitelům dodatečné bonusové platby na základě objemu, kterým přispívají do svých mikrodávek na stanici, a rok co rok odměňuje své pěstitele za konzistentní objem i kvalitu. Sledovatelnost je při produkci mikrolotů nesmírně důležitá.
- Nadmořská výška: 2100 - 2200 m n.m.
- Farma: Daye Bensa
- Acidita: Střední