Výběrová káva Etiopie Chelelektu z pražírny Candycane coffee s charakteristikou čaje, rozinek a citrusové ovocnosti.
Chelelektu je pro mnoho baristů synonymem pro vynikající, často soutěžní kávu. Zpracovatelské stanice Chelelektu sdružuje až 700 farmářů z oblasti, kteří v období sklizně přináší svou kávu. Káva se následně třídí a zpracovává klasickou promytou metodou, kdy se káva nejprve vypeckuje přes tzv. depulper, poté se nechá fermentovat v nádržích až 74h a následně se promýváním zbaví zbytku dužiny a nečistot. Káva se sušší na afrických postelích po dobu 10 až 12 dní, až na požadovanou vlhkost 10–11%. Šetrný způsob sušení má obrovský dopad na kvalitu a životnost kávy. Promyté kávy z Etiopie se vyznačují příjemnou vyšší aciditou, komplexností a čistotou v šálku.
Aromatika citrusů a broskví s výraznou sladkostí hroznového vína a jiskrnou citrusovou aciditou. V dochuti najdete jemné tóny rozinek a earlgrey s citronem.
- producent: Chelelektu washing station
- nadmořská vyška: 2200m.n.m.
- odrůda: původní odrůdy
- sklizeň: 2017
- cuppingové skóre: 88