Etiopie CHELELEKTU (espresso)

od Candycane coffee

5.0(1x recenze)
300 Kč vč. DPH
Momentálně vyprodáno
Pražírna
Candycane coffee
Krajina
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Gedeo
Použití
Espresso
Chuťový profil
Čaj, Rozinky, Sladké ovoce
Stupeň pražení
Střední
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Metoda přípravy
Espresso, Mokka konvička

Výběrová káva Etiopie Chelelektu z pražírny Candycane coffee s charakteristikou čaje, rozinek a citrusové ovocnosti.

Chelelektu je pro mnoho baristů synonymem pro vynikající, často soutěžní kávu. Zpracovatelské stanice Chelelektu sdružuje až 700 farmářů z oblasti, kteří v období sklizně přináší svou kávu. Káva se následně třídí a zpracovává klasickou promytou metodou, kdy se káva nejprve vypeckuje přes tzv. depulper, poté se nechá fermentovat v nádržích až 74h a následně se promýváním zbaví zbytku dužiny a nečistot. Káva se sušší na afrických postelích po dobu 10 až 12 dní, až na požadovanou vlhkost 10–11%. Šetrný způsob sušení má obrovský dopad na kvalitu a životnost kávy. Promyté kávy z Etiopie se vyznačují příjemnou vyšší aciditou, komplexností a čistotou v šálku.

Aromatika citrusů a broskví s výraznou sladkostí hroznového vína a jiskrnou citrusovou aciditou. V dochuti najdete jemné tóny rozinek a earlgrey s citronem.

  • producent: Chelelektu washing station
  • nadmořská vyška: 2200m.n.m.
  • odrůda: původní odrůdy
  • sklizeň: 2017
  • cuppingové skóre: 88

Další kávy od Candycane coffee

Candycane coffee - MAMA MADE PROUD II.
Candycane coffee - Peru SAN IGNACIO
Candycane coffee - Kolumbie TARQUI CUP
Candycane coffee - Etiopie HALAKA HAMBELLA
Candycane coffee - Uganda THE COFFEE GARDENS
Candycane coffee - Etiopie REKO - espresso
Candycane coffee - Honduras EL PLANTANAL
Candycane coffee - Kolumbie FRONTERA
Candycane coffee - Kolumbie LA PLATA - bezkofeinová

Zákazníci také nakoupili

merchant
merchant
merchant
merchant
merchant

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Jana ověřený zákazník 23. Květen
Hodnocení: Doporučuje produkt
Chuť je perfektně vyvážená, převažují sladké tóny s lehkou ovocnou aciditou v dochuti. Kromě klasického espressa výborně chutná na ledu (zvlášť espresso tonic) a skvěle si rozumí i s mlékem.

Diskuze

Celkem dotazů
0
0 odpovědí