Gedeb v Etiopii je jednou z nejoblíbenějších oblastí s terroirem, který nabízí úžasnou škálu výrazných ovocných tónů. Při ochutnávání tohoto espressa z pražírny Coffia očekávejte jemné aroma lesních plodů následované chutí lyofilizovaných jahod a vanilky. Po vychladnutí kávy se objeví dokonce i chuť whiskey. Užijte si tuto kávu i vy.
Obec Worka Chelbessa se nachází v Gedebu, což je nejjižnější část regionu Gedeo. V posledním desetiletí se oblast Worka Chelbessa stále více proslavuje produkcí úžasné kávy. To byl důvod, proč zde před několika lety začal investovat výrobce kávy Neguesse Debela. V roce 2017 začala společnost Neguesse ve Worka Chelbessa zpracovávat kávu. Rychle se rozšířil a v roce 2019 koupil další zpracovatelskou stanici o několik kilometrů dál s názvem Danche. Tyto dvě stanice, které Neguesse se svým týmem provozuje, produkují úžasnou pranou a přírodně zpracovanou kávu. Věnují se také unikátním experimentálním šaržím. Věnují vysoké úsilí udržení špičkové kvality produkovaných zrn.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1900- 2000 m n. m.