Výběrová káva Etiopie BURTUKAANA WOTE - vzorek z české pražírny Candycane coffee je charakteristická tóny tropického ovoce, smetany a skořice.
Naturálně zpracovaný lot ze stanice Wote, který jsme pro vás vybrali na espresso je plný chuti tropického ovoce, smetanového těla a koření.
Soukromá zpracovatelská stanice Wote se nachází v blízkosti města Konga v regionu Yirgacheffe. Yirgacheffe je známý pro svou čistou, květinovou promytou kávu a velmi kvalitní naturálně zpracovanou kávu s jedinečnou chutí ovoce a bobulí. Oblast, kde se tato káva pěstuje, má podle našeho názoru jedny z nejkomplexnějších a nejintenzivnějších chutí kávy v Yirgacheffe.
Tato stanice vykupuje kávu od zhruba 600-ti drobných zemědělců. Farmáři mají v průměru farmu o velikosti menší než 1 hektar. Většina káv je už z principu organická. K hnojení se běžně používá organický kompost a také je méně časté prořezávání kávovníků. Farmář má obvykle méně než 1500 stromů na hektar a 1 strom průměrně produkuje třešně rovnající se méně než 100 - 200 gramům zelené kávy.
Produkce skvělých naturálních káv je náročná a vyžaduje přinejmenším stejnou pozornost jako produkce káv promytých. V místních vesnicích mají vyškolené sběrače, kteří při sběru pečlivě vybírají zralé třešně s lepší kvalitou pro naturální loty. Naturální káva se běžně zpracovává v pozdější části sklizně kdy vrcholí sklizeň ve vyšších nadmořských výškách.
- Nadmořská výška: 2 000 m n. m.