Vydejte se s kávou z anglické pražírny The Midnight Coffee Club na návštěvu do Etiopie. Bean Juice káva vám odkryje tamější ovocné tóny citrusů, malin a nektarinek doplněných chutí jasmínu s lehkým nádechem sladkého karamelu.
Legenda praví, že kávu objevil kolem roku 1500 chlapík jménem Derek. Derek píchl do kávového zrna v domnění, že jde o hladkou rozinkua uvnitř našel podivnou mletou látku. Ta se později spařila trochou vody v páře. A tak se zrodil Bean Juice. Bean Juice se nyní prodává po celém světě, svlažuje trvalé kníry a pohání malé schůzky. Tenhle příběh je možná lež, ale tahle káva není, je to pecka.
Aby chuťový profil vynikl co nejlépe, zrnka byla zpracována promytou metodou zpracování. Káva se sbírá selektivně ručně a následně prochází tzv. loupačkou, kde při obrovské rychlosti zrnka narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se totiž z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají. Tato metoda zpracování dodává kávě jemné čajové aroma a dává vyniknout svěžím ovocným tónům.