Výběrová káva Etiopie Anasora Samii z pražírny Candycane coffee s charakteristikou meruněk, citrónu a černého čaje.
Naše letošní úplně poslední káva z Etiopie je káva z promývací stanice Anasora Samii. Anasora je poměrně nová zpracovatelská stanice, založená v roce 2013 v odlehlé vysokohorské oblasti regionu Guji. Do roku 2018 zpracovávali kávu pouze naturálním způsobem, ale poté postavili novou část pro promyté zpracování kávy. Díky vysoké nadmořské výšce zde káva dozrává pomalu a to přidává na komplexnosti chuťového profilu a taky sladkosti. Přes 1000 malých farmářů denně doručuje zralé třešně, které jsou poté několikrát ručně tříděny a následně zpracovány.
Kávu budeme pražit na espresso. V chuti je to opravdu to nejklasičtější a nejlepší, co bychom si mohli přát. Espresso má sladkost a ovocnost zralých meruněk a lemon curd s dlouhou dochutí černého čaje.
- producent: Israel Degfa
- oblast: Guji
- nadmořská výška: 2350 m. n. m.
- odrůda: Etiopské puvodní
- zpracování: naturální
- sklizeň: 2019
- cuppingové skóre: 87