Výběrová káva Etiopie ADADO z pražírny Chroast je charakteristická tóny černého čaje, květin a jasmínu.
Farmy dodávající do mycí stanice Adado pěstují kávu v oblasti Yirgacheffe. Tato oblast je domovem káv arabica, káva zde rostla divoce již dlouho předtím, než se začalo s její kultivací. Region Yirgacheffe se nachází v ideální nadmořské výšce, půda je bohatá na živiny, má dostatečné srážky, teplé dny a chladné noci. Promyté zpracování ve stanici se řídí tradičními etiopskými metodami. Po počátečním screeningu, kdy se třešeň vznáší a vizuálně kontroluje, se odslupkuje a fermentuje ve vodě po dobu 36 až 72 hodin. Během fermentace se voda třikrát mění. Po fermentaci putují třešně přes třídicí kanál, který odstraní veškerý zbývající sliz a oddělí se podle hustoty. Následně jsou třešně namočeny na dalších 8 až 12 hodin. Suší se na sušících polích, kde jsou třešně ještě opakovaně probírány a tříděny. V poslední fázi se třešně dosušují na vyvýšených postelích zhruba 12 dní.
- Producent: Adado Washing Station
- Oblast: Yirgacheffe
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1700 - 1800 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Cuppingové skóre: 88