Úžasně sladkou a voňavou Etiopii nabízí slovenská pražírna Diamond´s Roastery. Tato naturálka je přímo stvořená pro milovníky jemných, ovocných káviček. Šálkem vás provede chuť jahod a borůvek, jemnost smetanového jogurtu a aroma květin.
Etiopie Goro Lot 2 se do pražírny dostala díky zpracovateli Buno Coffee. Je to relativně malá společnost, která spravuje 7 menších mycích stanic. Všechny z nich se nacházejí v oblasti Guji v jižním regionu Etiopie. Velmi vysoká nadmořská výška více než 2000 metrů a množství relativně mladých, zdravých stromů, jejichž zrání je postupné tvoří ideální podmínky pro produkci vynikajících kávových třešní vysoké kvality. Farmáři v této oblasti pěstují svou kávu poblíž lesů na kopcích ve stínu původních stromů jako Cordia Africana, Acacia a Albizsia.
Káva je s etiopskou kulturou velmi silně spjata, nejen že se Etiopie řadí mezi státy s nejvyšší konzumací kávy na osobu, káva je i součástí tradičních denních i slavnostních ceremoniálů. Svým podnebím a rozeklaným terénem zdvihajícím se i do dvoutisícových nadmořských výšek je Etiopie pro kávovníky jako stvořená.
Třešně jsou ponechány po sklizni sušení a fermentaci na betonových podlahách, či vyvýšených afrických postelích. Třešně jsou při tom neustále otáčeny a prohrabovány, zakrývány před rosou a deštěm, aby nepodléhali plísním a hnilobám. Po třech až šesti týdnech se třešně přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní.
- Nadmořská výška: 2300 m n. m.