Výběrová káva Etiopie TELILA z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny černého čaje, medu, citronu a papáji.
Telila Washing Station přijímá třešně od komunit produkujících kávu napříč regionem Gera, který leží v oblasti Limu, Jimma v západní Etiopii. Tento region sdílí mnoho charakteristik s těmi jižními, zejména s Yirgacheffe a Sidamo, jako jsou květinové tóny nebo citrónovou aciditu. Limu je ale známý tím, že má plnější tělo. Oblast je známá svými lesy a bohatým zásobováním vodou. Většina farem v Limu jsou pololesní systémy, obvykle o velikosti pod 1 ha. Mycí stanici vlastní Mike Mamo. Zemědělci selektivně sbírají třešně a většina dodává své třešně na mycí stanici Telila. Při příjmu se třešně vizuálně kontrolují, zda nejsou poškozené. Třešně se poté rozvlákní a fermentují, promyjí se čistou vodou a přemístí na vyvýšená lůžka, aby se sušila. Třešně se pravidelně otáčí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení, které obvykle trvá asi 10 dní.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m