Výběrová káva Etiopie SAYISA ze slovenské pražírny Concept Coffee Roasters je charakteristická tóny gumových medvídků, koly a borůvek.
Oblast Hambela Wamena patří k těm s nejvyšší nadmořskou výškou pro pěstování kávy (2 350 m n. m.). Pěstitelé, kteří do oblasti dodávají třešně, je kvůli drsnému terénu v oblasti rozvážejí na koních. Buku Sayisa v překladu znamená „Požehnané údolí“ a je to přímo název údolí, ve kterém se zpracovatelská stanice nachází. Na této stanici jsme zaznamenali velký rozvoj – od investic přes zavedení protokolů pro zajištění lepšího sušení. Díky tomu bylo možné otevřít a zprovoznit novou sušárnu Hambele. Esayas Beriso se svým týmem ručně sbírá zralé třešně na své farmě.
Pro anaerobní fermentaci se vybírají pouze plně zralé třešně. Třešně se pak pevně zabalí do velké uzavřené plastové nádoby a nechají se 18 až 24 hodin kvasit bez přístupu kyslíku. Po kvašení se třešně opatrně vyjmou z plastové nádoby a suší se na přímém slunci na vyvýšených záhonech po dobu přibližně 2 až 3 týdnů. Pracovníci kávu často otáčejí, aby se podpořilo rovnoměrné sušení.
- Nadmořská výška: 2 000 - 2 350 m n. m.