Výběrová káva Etiopie KENISSA z lotyšské pražírny Kalve Coffee Roasters je charakteristická tóny jahod, grapefruitu a kakaa.
Tuto kávu vyrábí relativně nově založené družstvo Kennisa, které je součástí většího svazu Kata Muduga. Pracovníci a vedení družstva Kennisa, na jehož produkci se podílí 305 drobných pěstitelů, dokázali skvěle zajistit opravdu vysokou kvalitu, přestože samostatně fungují teprve tři roky.
Loty jsou tvořeny převážně endemickými krajovými odrůdami, které se v rodinách předávaly po celá léta, spolu s kulturou zralého sběru a velmi čistými metodami zpracování. V den sběru se třešně zbaví slupek, očistí pomocí ekologického lisu a poté se káva uloží na postele, kde se šetrně suší, přičemž v nejteplejších částech dne je zastíněna a často ručně přemísťována. Odtud se káva přepravuje do hlavního města Addis Abeby v podobě pergamenu a teprve po uzavření kupní smlouvy se připravuje na vývoz pomocí moderního zařízení, které odstraňuje vrstvu pergamenu a třídí kávu podle hustoty, velikosti a optického třídiče.